Uskoro lista 50 prioriteta Srbije za investicije u energetiku

Bez autora
Oct 10 2012

Glavni prioriteti energetike, razvoja i zaštite životne sredine su unapređenje energetske efikasnosti, gradnja novih postrojenja i otvaranje centara za reciklažu. Cilj je i veće korišćenje obnovljivih izvora energije i smanjenje administrativnih procedura u tom sektoru, kao i smanjenje emisije štetnih gasova.Ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović je najavila da će javnosti uskoro biti predstavljena lista 50 prioriteta Srbije za investicije u energetiku, sa kojom će biti upoznati i potencijalni investitori.

Uskoro lista 50 prioriteta Srbije za investicije u energetikuMinistar energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da su glavni prioriteti tog ministarstva unapređenje energetske efikasnosti, gradnja novih postrojenja i otvaranje centara za reciklažu.

Mihajlović je, otvarajući Međunarodni sajam zaštite životne sredine “Ekofair” i Međunarodni sajam energetike na Beogradskom sajmu, istakla da je cilj i veće korišćenje obnovljivih izvora energije i smanjenje administrativnih procedura u tom sektoru, kao i smanjenje emisije štetnih gasova.

Ona je izrazila očekivanje da će na sajmu biti uspostavljeni brojni kontakti među kompanijama iz sektora energetike i ekologije.

Mihajlović je najavila da će javnosti uskoro biti predstavljena lista 50 prioriteta Srbije za investicije u energetiku, sa kojom će biti upoznati i potencijalni investitori.

Kako je podsetila, prvi put nakon 12 godina “Elektroprivreda Srbije” uvezla je struju iz Republike Srpske učešćem na tenderu, i objasnila da je na taj način obezbeđeno 70 posto potrebnog uvoza. Tako je kupljena struja 20 posto jeftinija od struje koja se interventno uvozi, ili koja se uvozila u februaru ove godine.

Ona je ponovila i da će, ukoliko bude potrebe da se struja uvozi do kraja godine, to biti učinjeno na javnom tenderu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik